Aineenvaihdunnan tehostaminen ja parantaminen

Perusaineenvaihdunta pitää yllä tärkeimpiä elintoimintoja, siihen kuuluvat mm. keuhkojen ja sydämen toiminta. Aineenvaihdunta (metabolia) on biologinen prosessi – aineenvaihdunnassa ravintoaineita muokataan, jotta ihminen saisi energiaa sekä rakennusaineita solun tai eliön käyttöön. Aineenvaihdunnan nopeus ja tehokkuus ovat enimmäkseen kiinni geeneistä, iästä, hormoneista ja sukupuolesta – joillain meistä on käsittämättömän tehokas aineenvaihdunta. Aineenvaihdunnan tehostaminen on mahdollista tehdä myös omin voimin. Tai ainakin voit omilla valinnoillasi vaikuttaa aineenvaihduntaan. Tässä pähkinänkuoressa tärkeimmät asiat, kun haluat siis itse tehostaa aineenvaihduntaa:

 

 1. Syö riittävän usein ja säännöllisesti. Ruokailun jälkeen anabolinen, toisin sanoen uusia rakenteita muodostava aineenvaihdunnan tila valtaa kroppasi. Keho käsittelee saamansa ravinnon ja kaloreita kuluu. Kannattaa aina syödä tasaisin väliajoin. Kun vatsa on tyhjä, se viestittää aivoille, että energiaa on säästettävä seuraavaan ruokailuun saakka. Tällöin keho pitää tietenkin kiinni rasvasoluista, koska varautuu siihen, että ruokaa ei ole lähiaikoina tulossa. Etenkin aamiainen on syytä muistaa – aamupala kun viestittää aivoille, että nyt on taas aika tehostaa yön jälkeen aineenvaihduntaa.
 2. Muista harrastaa liikuntaa, sillä liikunta kuluttaa kaloreita toki jo suorituksen aikana, mutta myös liikunnan jälkeen aineenvaihdunta tehostuu jopa tuntien ajaksi. Ja mitä rankempaa treeni on, sitä enemmän kroppa kuluttaa lepotilassakin.
 3. Nuku tarpeeksi. Lienee sanomattakin selvää, että liian vähäinen uni sotkee mm. ruokahalua säätelevien hormonien toiminnan. Aineenvaihdunnan tehostaminen saattaa pudota jopa 20 % huonosti nukutun yön jälkeen seuraavana päivänä. Väsyneenä ihminen myös syö paljon enemmän.
 4. Syö proteiinia, sillä lihakset tunnetusti polttavat paljon energiaa – ne myös tarvitsevat kasvaakseen proteiinia. Ja totta kai mitä enemmän lihaksia sinulla on, sitä enemmän kuluu energiaa myös lepotilassa. Lisäksi proteiini auttaa sinua pysymään kylläisenä.
 5. Seiso niin paljon kuin mahdollista – nouse seisomaan aina kun mahdollista. Yli 4 h passiivisuus yhden päivän aikana hidastaa rasvan sekä kolesterolin aineenvaihduntaa hallitsevia entsyymejä. Seisomisen hyötyjä on enemmänkin, mutta niistä lisää joku toinen kerta.
 6. Tämä saattaa yllättää monia, mutta juo kahvia! Kofeiini on todistetusti aineenvaihduntaa tehostava juttu –hetkellisesti. Samalla toki myös vireystaso nousee, mikä lienee se tunnetuin asia kofeiinin liittyen. Lisää siis hyviä syitä kahvinjuontiin, kunhan et litrakaupalla ala kahvia kuluttamaan. Aineenvaihdunnan tehostaminen on tosiaan vain hetkellistä kofeiinin kanssa, eikä kofeiinia suositella käytettävän liikaa.
 7. Huolehdi vitamiinin saannista. Etenkin D-vitamiini, kalsium ja rauta ovat oleellisia ainesosia aineenvaihdunnan tehostamisen ja toiminnan kannalta. Vitamiineja saat syömällä monipuolisesti, mutta varsinkin talvisin on meidän suomalaisten hyvä ottaa D-vitamiinilisää purkista.
 8. Juo vettä tarpeeksi. Nestehukka on aineenvaihdunnan oleellinen hidastaja. Juo vettä riittävästi, joskus on hyvä juoda vaikka et janoa tuntisikaan. Vettä ei älyttömiä määriä kannata litkiä. Aiheesta löytyy lisää tietoa täältä.
 9. Älä missään nimessä stressaa, sillä stressi saa kehon tuottamaan kortisolia. Kortisoli ei tee hyvää aineenvaihdunnalle. Keho yrittää suojella sinua liialta rasitukselta, jolloin se hidastaa elintoimintoja. Hengähdä säännöllisesti ja muista ottaa rauhallisesti.
 10. Vältä sokeria – se nostaa kehon insuliinitasoja. Tämä tasonnosto taas lähettää viestin aineenvaihdunnalle: on aika siirtyä säästöliekeille. Terveellinen ruokavalio on kehon paras tasapainottaja. Ja avain menestykseen, kun aineenvaihdunnan tehostaminen ja nopeuttaminen ovat tavoitteina.

Aineenvaihdunnan nopeuttaminen onnistuu myös näin

 

Aineenvaihdunnan nopeuttaminen on mahdollista tehdä myös lisäravinteen avulla. Acai Berry on ammattilaistason lisäravinne, joka auttaa pudottamaan painoasi tehokkaalla tavalla, 6 eri ainesosan vaikutuksen ansiosta. Brasiliassa esiintyvän Acai-palmun marjat pitävät sisällään paljon antioksidantteja ja kehollemme elintärkeitä vitamiineja. Tämän lisäksi Acai-marjat ovat täynnä antosyaaneja sekä flavonoideja.

Acai-marjat kätkevät sisälleen monia terveellisiä ominaisuuksia ja vaikutuksia. Ominaisuuksia, jotka lisäävät kehon vastustuskykyä ja auttavat kroppaa voimaan huomattavasti paremmin. Mikäli kärsit ylipainosta tai aineenvaihdunnan nopeuttaminen ovat tavoitteenasi, Acai-marjat ovat sinulle taatusti hyödyllisiä. Niiden avulla aineenvaihdunnan tehostaminen sekä rasvanpolton edistäminen ovat hyvällä mallilla.

Tuote ei sovi pähkinä-, kofeiini-, kananmuna-, äyriäis- tai maitoallergikoille. Soveltuu vegetaristeille.

Käyttö:

 • Ota 1 kapseli kaksi kertaa päivässä – annoskokoa ei saa ylittää.

Acai-marjojen hyödyt:

 • Kuten punaviini, myös Acai-marja auttaa sydäntä antioksidanteillaan
 • Acai-marja lisää kehosi luontaista vastustuskykyä
 • Aineenvaihdunnan nopeuttaminen sekä rasvanpoltto kiihtyvät
 • Brasilialaiset myös hoitavat ihoa Acai-marjoila, ovat tehneet tätä jo vuosikausien ajan
 • Acai-marja auttaa ruoansulatusvaivojen lieventämisessä
 • Todella korkea C-vitamiinipitoisuus tekee Acai-marjasta potentiaalisen syövän ehkäisijän
 • Ikääntymisen merkit eivät näy antioksidanttien ansiosta
 • Vireystasosi paranee ja samalla myös seksielämä voi piristyä

Laihdutus ja aineenvaihdunta kulkevat käsi kädessä

Mikäli kärsit ylipainosta, kannattaa Acai-marjalisäravinnetta kokeilla. Samoin myös huonosta aineenvaihdunnasta kärsiville Acai-marjasta on varmasti hyötyä. Monesti ylipaino-ongelmat saattavat juontaa juurensa juuri huonoon aineenvaihduntaan eli molemmat ongelmat kulkevat monesti ikään kuin ”käsi kädessä”. Acai-marja parantaa kehon aineenvaihduntaa ja edistää rasvanpolttoa, se on oiva vaihtoehto kun aineenvaihdunnan tehostaminen tai laihdutus ovat mielessä.

Aivan kuten punaviinissäkin, Acai-marjan antioksidantit auttavat sydäntä sekä lisäävät luontaista vastustuskykyä. Ne auttavat kiihdyttämään aineenvaihduntaa, lievittämään ruoansulatusvaivoja sekä voivat myös korkean C-vitamiinipitoisuuden vuoksi auttaa syövän ehkäisemisessä. Brasiliassa Acai-marjat ovat vuosisatojen ajan olleet tärkeä osa ihonhoitoa. Niillä on autettu ikääntymisen näkymisen hidastusta sekä niitä on käytetty myös parantamaan seksielämää.

Laadukkaat tuotteet painonhallintaan

Acai Berryn luotto tuotteeseen on niin kova, että he lupaavat sinulle rahat takaisin, mikäli aineenvaihdunnan tehostaminen ei ohjelman avulla onnistu painonpudotuksessa. Tutustu täältä myös muihin terveyteen liittyviin artikkeleihimme.

Viimeisimmät artikkelit

Mr Lake Written by:

Comments are closed.