SOS-tiedot sovelluksella puhelimeen

Tiesikö että puhelimessasi on todennäköisesti paikka jonne voit tallentaa SOS-tiedot? SOS-tiedoilla tarkoitetaan yleisiä terveydentilaasi liittyviä oleellisia tietoja sekä läheistesi yhteystietoja. Nämä tiedot tulevat tarpeeseen etenkin silloin, jos sinulle sattuu jotain ja hoitohenkilökunta tarvitsisi kriittisiä tietoja terveydentilastasi ja lähisukulaisistasi: esim. onko sinulla jotain lääkityksiä tai sairauksia, joista olisi hyvä tietää, ja kenelle sinusta voidaan ollaan yhteydessä.
Terveyssovellus Applen iPhonelle
Monet eivät tiedä esimerkiksi tiedä, että iPhonessa on sisäänrakennettu sovellus nimeltään ”Terveys”. Sovelluksen tunnistaa valkoisesta sydämellä varustetusta ruudusta, katso kuvake oikealla.

Kun avaat kyseisen Terveys-sovelluksen, puhelimesi näytön alakulmaan ilmestyy valikko, jonka oikeassa alakulmassa lukee ”SOS-tiedot”. Klikkaamalla kyseistä kohtaa, voit lisätä puhelimeen tärkeät terveystiedot itsestäsi. Tämä helpottaa lääkäreiden toimintaa hätätilanteissa. Alla kuvakaappaus Terveys-sovelluksen yleisnäkymästä, jossa nuolen osoittamassa kohdassa ”SOS-tiedot”.

SOS-tiedot puhelimeen

Kun olet valinnut ”SOS-tiedot”, voit lisätä sinne oleellista tietoa terveydentilaasi liittyen eri kategorioihin. Näillä tiedoilla voi olla pelastava vaikutus hätätilanteessa. Tiedot ovat saatavilla myös silloin kun puhelimesi on lukittuna. Painamalla ”Hätätilanne” -kohtaa, terveydenhoidon henkilökunta voi saada selville niin nimesi, syntymäaikasi, lähiomaisesi numeron, terveydentilasi ja jopa veriryhmäsi. Sovellukseen voi lisätä myös muistiinpanoja. Melko kätevää, eikö?

Alla vielä kuva näytöstä lukitussa tilassa.

Hätätilanne kertoo puhelimestasi kriittisiä tietoja sinusta hoitohenkilökunnalle, vaikka se olisi suljettuna

Androidilla on myös samankaltainen sovellus nimeltä ICE. Ja mikäli et pidä sovelluksista, ei kannata kuitenkaan unohtaa vanhaa ja hyvää tapaa merkata tärkeän omaisen tietoja vastaavanlaisia tilanteita varten. Kirjoita tärkeimpien eli lähiomaistesi puhelinyhteystiedon nimeen ”ICE” ja varmista, että kyseisen tiedon saa esiin vaikka puhelin olisi lukittu.

Kannattaa kuitenkin vakaasti harkita sovelluksen lataamista sovelluskaupasta. Se voi pelastaa vaikka henkesi joskus.

Lisää terveyteen ja hyvinvointiin liittyviä artikkeleja voit lukea täältä.

Viimeisimmät artikkelit

Mr Lake Written by:

Comments are closed.