Vinkki herrasmiehille vol 2 – mene pois mukavuusalueelta

Oletko miettinyt miten olla todellinen herrasmies? Lukiosta, ammattikoulusta tai korkeakoulusta päästyäsi tuntuu, että olet jäänyt junnaamaan paikoilleen, vailla oikeanlaista kehitystä? Kokeile lähteä ulos mukavuusalueiltasi. Voit yllättyä siitä, kuinka paljon ihminen voi kehittyä tekemällä asioita eri tavalla kuin ennen. Etenkin me suomalaiset olemme tottuneet pysymään mukvauusalueillamme, joissa meillä on oma alue jonne muiden ei tarvitse päästä. Tässäpä muutama vinkki, joiden avulla jokainen herrasmies voi päästä seuraavalle tasolle henkisessä kehityksessään.

Herrasmiehet heti ulos mukavuusalueelta!

Tavoite on itse asiassa aika yksinkertainen. Se vaatii ainoastaan sen, että teet säännöllisesti asioita, joita et normaalisti tekisi. Muistan varhaisaikuisuudessani, kuinka eräs opiskelijatoverini sai ylipuhuttua minut capoeira-tunneille. Muistan, että olin todella skeptinen osallistumaan mihinkään, mikä velvoitti edes jollain tapaa tanssin suuntaan. Arvet olivat syvät yläasteen epävarmoilta paritanssitunneilta. Muistan kuitenkin, miten capoeira olikin hauskaa, siinä tapasi uusia ihmisiä, mm. naisia mikä ei koskaan ole herrasmiehelle huono asia. Ennen kaikkea harrastus oli kivaa ja teki hyvää niin fyysisesti, kuin henkisesti. Olen ikuisesti kiitollinen tästä kokemuksesta, ja siitä että minut ylipuhuttiin kokeilemaan jotain uutta ja virkistävää. Ota siis jotain uutta elämääsi, capoeira oli vain yksi oman elämän esimerkki. Se jokin uusi asia voi olla mitä tahansa. Miehet ovat tapojensa orjia, joten se miten mies pääsee pois mukavuusalueelta on vaikeaa. Tiedän sen. Se kuitenkin vaatii persoonallisuutta ja rohkeutta. Mikäli et tiedä mistä aloittaa, tutustu alta muutamaan vinkkiin.

Juttele enemmän

Ajattele vaikkapa tyypillistä työpäivääsi. Tai opiskelijaelämääsi. Kuinka monen ihmisen kanssa olet päivittäin tekemisissä, joiden kanssa et edes luo katsekontaktia, saatikka juttuhetkeä? Oli se sitten junassa, hississä, työpaikan käytävillä tai missä tahansa päivittäisessä elämässäsi. Ajattele niitä lukemattomia hetkiä, jolloin voisit tavata jonkun mielenkiintoisen ihmisen tai piristää niin omaa, kuin jonkun toisenkin päivää.

Opettele sosiaalisia taitojasi seuraavien viikkojen aikana ja keskustele tuntemattomien ihmisten kanssa. Voit aloittaa ihan töissä vaikkapa puolitutuille, mikäli siitä on apua. Hymyile, kehu toista, löydä joku yhteinen jutunaihe toisen ihmisen kanssa ja aloita keskustelu!

Miten päästä ulos mukavuusalueelta? Juttele muille, ole sosiaalinen

Pukeudu hyvin

Laita se sitten vaikka ilmastonmuutoksen tai taitavien vaatteiden designerien piikkiin, mutta Suomessakin pystyy pukeutumaan ympäri vuoden tyylikkäästi. Tutustu huolella työpaikkasi pukukoodistoon tai panosta illanvieton lookiin. Etenkin bisnes casual -tyyliä käytettäessä on mahdollisuus panostaa yksityiskohtiin. Ja yksityiskohdat tekevät sinusta paremman pukeutujan – oli kyseessä sitten pukuun liittyvät ohjeistukset kuten taskuliinan taittelu tai vaikkapa päävärit jotka herrasmiehen on hyvä omistaa pukujen suhteen. Ne ovat ne pienet yksityiskohdat, jotka auttavat sinua eteenpäin matkalla tyyliniekaksi. Löydät juttuja miesten vaatetukseen liittyen lisää täältä.

Näytä tunteesi

Se ei liene suuri salaisuus, että miehet eivät ole parhaita näyttämään tunteitaan. Tämä yleinen olettamus on tietenkin hyvä mahdollisuus. Voit osoittaa epäilijöille olevasi aito ihminen, jolla on tunteet ja joka välittää myös toisten tunteista. Muuta siis perinteinen herrasmiehen imago ja näytä tunteitasi. Uskallan epäillä että tämä osa-alue on yksi vaikeimmista.

Aloita jo tänään. Jos sinulla on kotona puoliso, aloita hänestä. Kerro hänelle miltä sinusta tuntuu, miten tunnet häntä kohtaan ja kuinka tärkeä hän on sinulle. Ei ole pakko mennä heti edes suuriin aiheisiin vaan voit kertoa jostain pienestä yksityiskohdasta, jota arvostat hänessä. Tai huomioida jonkun hänen kivan tekonsa arkipäivässä. Niille, joilla ei ole puolisoa kotona odottamassa, olkaa rohkeita etsiessänne mielitiettyä. Lähestykää kiinnostavia ihmisiä ja kertokaa heille rohkean rehellisesti, miksi lähestyitte. Tilanteesta riippumatta, tunteiden näyttäminen kertoo rohkeudesta ja aitoudesta. Saat varmasti enemmän positiivista palautetta ja kanssakäymistä, kuin negatiivista, jos näytät aidosti tunteesi.

David Bowien sanoin: Let’s Dance

Tätä osa-aluetta ei voi painottaa liikaa. Tanssiminen auttaa moneen asiaan. Sen avulla sosiaalinen elämäsi parantuu monin kerroin, voit paremmin ja tapaat helpommin uusia ihmisiä. Kenties saatat tavata tulevan puolisosi tanssilattialla.

Siihen nähden, kuinka paljon ihmiset rakastavat musiikkia, on yllättävän vähän tanssista innostuvia ihnmisiä. Etenkin meissä miehissä. Tämä tosiasia tukee myös sitä ajatusta, että tanssimalla saat muihin herrasmiehiin etumatkaa, kun tavoitteena on valloittaa vaikkapa ihastus. Sitä pidetään melkein jopa rikollisena, jos mies lähtee hyvän biisin tahdissa tanssilattialle joraamaan. Ilman alkoholin suurta vaikutusta siis…herrasmies, joka tanssii baarissa tai bileissä, antaa itsestään rennon ja helposti lähestyttävän kuvan. Naiset harvoin kieltäytyvät tanssista tai ylenkatsovat tanssivaa miestä. Mieti siis seuraavalla kerralla, kun sinulla on mahdollisuus laittaa tanssiaskeleet vipattamaan. Se mahdollisuus kannattaa käyttää.

Nyt herrat rohkeasti pois sieltä mukavuusalueelta. Mene ja elä hieman! Sinulla on vain yksi elämä aikaa ottaa kaikki irti itsestäsi.

Viimeisimmät artikkelit

Mr Lake Written by:

Comments are closed.