Peniksen keskikoko – 2015 tutkimukset

On taas se aika vuodesta, kun voidaan ilmoittaa tutkimustuloksia peniksen universaaliin keskiarvoon liittyen. Jokainen heppu kait voi myöntää, että on mitannut peniksensä. Me herrasmiesblogissa myönnämme ainakin, että pikkuveitikan koko niin levossa kuin autuaassa tilassa kiinnostavat. Peniksen mittaaminen lienee jokaisen miehen kohdalla eteen tuleva tilanne. Ja eritoten meitä kiinnostaa oma peniksen koko versus peniksen keskikoko. Miten siis verrata olemassa olevaa dataa omaansa. Se ei selviä muuta kuin tutkimalla Lontoon King’s Collegen teettämää tutkimusta. Lienee ehkä yllättävää, että keskiverto peniksen koko ei olekaan niin iso kuin luulit.

Peniksen mittaaminen, tutkimustulokset

Tutkija kävivät läpi 17 eri tutkimusta, joissa oli mitattu peniksen kokoa yli 15 000 mieheltä. Tutkimuksissa tutkittiin peniksen keskimääräinen pituus ja peniksen ympärysmitta niin lepotilassa, kuin erektiossa.

  • Tutkijat havaitsivat, että peniksen keskikoko velttona oli 9,1 cm tyvestä kärjen reikään asti. Peniksen keskiverto ympärysmitta lepotilassa oli tyven tai keskiosan kohdalta 9,4 cm.
  • Erektiossa keskivertopenis kohosi 13,2 sentin komeuteen pituuden osalta ja keskivertopeniksen ympärysmitta erektiossa oli 11,6 cm.

Todennäköisesti ihmettelet, mihin kohtaan mahdut keskivertotilanteessa (ja onko peniksen koolla merkitystä?). Tässä lisää konkretiaa: miehet ovat 95% keskivertoja peniksen koon suhteen — viisi miestä sadasta roikuttavat tai pitävät pystyssä veitikkaansa keskivertoa pidempänä tai pienempänä versiona. Erektiossa keskivertoa pidemmän mitan keskiarvo on noin 16 cm. Keskivertoa pienempi mitta taas on keskiarvoltaan 10,1 cm.

Tutkijat kävivät läpi myös yleisimpiä peniksen kokoon vaikuttavia tekijöitä, löytääkseen yhteyttä penisten kokojen ja niiden kantajien välillä. Miehen pituus toimi ainakin hienovaraisena indikaattorina, sillä mitä pidempiä miehet olivat, sitä isompia heidän peniksensä yleensä olviat erektiossa. Mutta vain pienessä määrin.

Muutoin perinteiset peniksen kokoon mielletyt vaikuttajat todettiin hyödyttömiksi. Tekijät, kuten miehen paino, keskisormen pituus tai jalan koko eivät olleet relevantteja.

Mikäli peniksesi koko on keskivertoa pienempi ja jäit huolestuneena pohtimaan, ei ole ainakaan tutkimuksen kanssa toimineen Dr. Vealen mukaan syytä huoleen: “Peniksen koko ei ole ongelma 85% naisista”. Joillekin pienempi penis sopii jopa paremmin. Ja mikäli koko on kumppanillesi ongelma, asiaan voi löytää partneria helpottavia ratkaisuja esimerkiksi seksiasennoista.

Tämä artikkeli saattaa olla viihteellinen, mutta se on myös osa terveyttä ja hyvinvointia. Tutustu aiheisiin tarkemmin sivustollamme kyseisten linkkien kautta.

Viimeisimmät artikkelit

Mr Lake Written by:

Comments are closed.