Vinkki herrasmiehille – vie kumppanisi piknikille

Mistä tunnistaa täydellisen herrasmiehen? Tietenkin siitä, että hän on täynnä positiivisia yllätyksiä ja hän tekee kaikkensa saadakseen puolisonsa tuntemaan itsensä erityiseksi. Miten sitten piristää seurustelua perusarjen keskellä?

Tee asioita, jotka yllättävät puolisosi kunnolla ja positiivisessa mielessä tietenkin. Yksi hyvä tapa on viedä kumppani piknikille, ihan vaikka kesken raskaan työviikon tai jos haluaa kunnolla omaa rauhaa, tee se vapaa-aikana. Monelle rauhoittuminen kesken puurtamisen ei välttämättä onnistu – jos seurustelukumppanillasi on siis hektinen työ, kesken työviikon ei välttämättä kannata viedä häntä kovin kauas arjesta, vaan keskittyä rentouttamaan häntä muilla tavoin. Esim. hieromalla häntä raskaan työpäivän päätteeksi.

Piknik ei välttämättä aina ole muutoinkaan se ykkösratkaisu joka tilanteeseen. Mikäli kuitenkin tulet pienen pohdinnan jälkeen siihen tulokseen, että piknik puolisosi kanssa saattaisi yllättää hänet positiivisella tavalla, vie hänet piknikille. Ota siis tavoitteeksesi viedä hänet piknikille seuraavan 2 viikon sisällä.

Tässä muutama vinkki helpottamaan piknikin sujuvuutta.

Piknikin menu

Piknikillä ruoan on syytä olla helppoa, kevyttä ja hauskaa – sekä tietenkin hyvää. Etsi kunnon salaattiresepti, kuten vaikkapa alla oleva kana-avokado-kapris. Mikäli kyseinen salaatti ei ole sinun tai puolisosi mieleen, etsi jokin teille sopiva kokonaisuus. Valitse salaatti, joka on helppo valmistaa, mutta poikkeaa ehkä jollain tavoin arjen perussalaateista. Sellainen salaatti, jota on helppo tarjoilla ja syödä.

Ota mukaan rapeaa ja tuoretta leipää sekä jotain mihin dipata leipä. Oli se sitten yrteillä sekoitettua oliiviöljyä tai kermaviiliä tai jotain muuta dipiksi sopivaa. Kuohuvaa juomaa tai pullo valkkaria teidän maun mukaan kruunaa tietenkin kokonaisuuden. Jälkkäriksi ehkä jotain hyvää suklaata tai sydämenmuotoisia vaahtokarkkeja – tai jotain kumppanisi suosikkiherkkua, jos se sopii piknikille.

Yritä hieman koristella kattausta, panosta eväskorin valintaan ja servetteihin tai valitse jokin muu tapa tehdä kauttaksesta normaalia hienompi. Ota mukaan vaikka itse poimittuja kukkia tai kukkakaupasta hankitut ruusut.

Kokeile kana-avokado-kapris-salaattia

Tämä salaatti sopii ihan sellaisenaan tai vaikka patongin tai sämpylän väliin. Se on helppo valmistaa ja ottaa mukaan piknikille.

  • Oliiviöljyä
  • Suolaa ja pippuria
  • Luutonta ja nahkatonta kananrintaa oman tarpeen mukaan
  • 1 kupillinen kirsikkatomaatteja
  • Paketillinen mozzarellaa
  • 1 avokado
  • Kourallinen tuoretta basilikaa
  • 1 rkl balsamiviinietikka

Paista kananrinnat pannulla oliiviöljyn ja suolan sekä pippurin kera n. 4-5 minuuttia kummaltakin puolelta. Anna niiden jäähtyä ja paloittele sopiviksi paloiksi.

Sekoita keskenään kanat, kirsikkatomaatit, avokado, mozzarella ja basilika. Laita mukaan 2 ruokalusikallista oliiviöljyä, balsamiviinietikkaa sekä suolaa ja pippuria oman maun mukaan. Tarjoilla voi vaikka heti tai kylmänä.

 

Etsi idyllinen miljöö

Miljöön valinta on tärkeä osa piknikin onnistumista. Vaikka ruoka ja kaikki muut härpäkkeet olisivat täydellisiä, eivät ne pysty silti huonoa paikkavalintaa pelastamaan. Parhaat paikat lienevät puistoissa, joissa on ripaus omaa rauhaa mutta ehkä hivenen myös sosiaalista elämää tarjolla. Puistot, joissa leikkivät lapset taustalla tuovat oman ripauksensa paikan idyllisyyteen. Toki oma rauha on aina varmempi valinta kuin hektinen leikkipaikan lähistö.

Muista tietenkin tarkkailla säätiedotuksia ja pidä varasuunnitelma mukana sadepäivän varalle.

 

Tsekkaa lisää herrasmiesmäisyyksiä täältä, lisää lahjaideoita voit lukea tästä arkistostamme.

Viimeisimmät artikkelit

Mr Lake Written by:

Comments are closed.