3D tulostin sopii tee-se-itse-ihmiselle

Kolmiulotteinen tulostus eli 3D-tulostus tarkoittaa virtuaalisen mallin tuotteistusta ihan fyysiseksi esineeksi asti 3D-tulostimen avulla. Tulostin pystyy käyttämään materiaaleina vaikkapa muovia, metallia, keraamia tai lasia. Tulostusmateriaalin saa yleensä omassa kasetissa tarpeen mukaan – kasetista mallintamiseen tarkoitettu materiaali johdetaan tulostuspäähän esim. nauhana tai jauheena. 3D tulostimen tulostuspää sulattaa tai liuottaa nesteen sekaan tulostusmateriaalin sekä suihkuttaa tulostusalustalle liukenevan materiaalin. Materiaali kovettuu ohuina kerroksina haluttuihin kohtiin. Tällöin 3D tulostimen malli muodostuu siis useista ohuista kerroksista.

3D tulostimet saat nykyään edulliseen hintaan jo kuluttajakäyttöönkin. 3D tulostin ei siis enää ole pelkästään alan harrastelijoiden ja ammattilaisten hupi, vaan 3D tulostin voi nykyään olla joka kodin käyttötavara.

Tilaa 3D tulostin ilman postikuluja täältä
Tee-se-itse välineitä jopa 48% alennuksella

3D tulostimet ovat helppo toimittaa, joten saat ne yllä olevan linkin kautta ilman rahtikuluja suoraan kotiovellesi. Kohtuullisen nopea toimitus sekä kilpailukykyinen hinta takaavat sen, että 3D tulosin voi nykyään olla joka talouden innovaatioesine. Yhteinen vanhempien ja lasten hyödyke, jolla voitte vaikkapa yhdessä 3D-tulostaa mitä ikinä keksittekin.

3D tulostus on nykyään helpompaa

Ensimmäiset 3D tulostimet olivat kookkaita, kalliita sekä tulostusmateriaaleiltaan melko rajoittuneita. 3D tulostus otettiin käyttöön ensimmäistä kertaa 1980-luvulla. 3D tulostimia ja niiden ilmaantumista auttoi merkittävästi Chuck Hull, joka vuonna 1987 patentoi stereolitografian. 3D tulostimien tuotekehitys on edesauttanut sitä, että kotikäyttö on nykyään yleisempää. Kotikäytön sekä ammattikäytön rajaa on siis nykyään madallettu. Tulevaisuuden huipputulostimetkin voi saada huomattavasti edullisemmin kuin nyt, koska avoimeen lähdekoodiin sekä avointa suunnittelua kannattavat yhteisöt ovat jo nyt kehittäneet edullisia ja hyvin toimivia 3D tulostimia kotikäyttöön. Nykyään myös moni iso 3D tulostinvalmistaja kehittävää edullisia malleja kotikäyttöä varten.

3D tulostaminen käy kotioloissa

Kuten mainittua, kolmiulotteinen tulostus onnistuu kehityksen myötä melko yksinkertaisesti nyt myös kotioloissa. Teknologia on laajalle levinnyttä ja 3D tulostimien käyttäjiä on ympäri maailman monia, kiitos edullisten tulostimien tulon markkinoille. 3D tulostimia on kehitetty avoimen lähdekoodin, jotta yksityiskäyttöön tarkoitettuja tulostimiakin olisi mahdollista hommata melko edulliseen hintaan. Ainakin jos vertaa kaupallisiin tulostimiin. Tämä taas on johtanut siihen, että 3D tulostinten hinta on laskenut kuluttajapuolen verkkokaupoissa. Saat kotikäyttöön melko edullisesti 3D tulostimen. Kolmiulotteisia tulostinmalleja voi tilata myös suoraan yrityksiltä, jotka tarjoavat tulostuspalveluja. Suomessa on 3D tulostimia jopa hommattu jo kunnallisiin kirjastoihin. Sillä periaatteella että voit omakustannushintaan tulostaa 3D esineitä tarpeen mukaan.

Onneksi 3D tulostimet ovat tosiaan jo niin edullisia, että hyvän tarjouksen löydettyäsi voit tilata kotiisi aivan toimivan 3D tulostimen. Sellaisen, jonka kanssa voit tarpeesi mukaan tulostaa kolmiulotteisia esineitä sellaisesta materiaalista kuin itse haluat. Toki materiaalin pitää olla sellainen, josta 3D tulostus onnistuu, kuten esim. lasi, metalli, muovi tai keramiikka.

Tutustu edullisiiin 3D tulostimiin, jotka saat ilmaisella toimituksella
Parhaimmat alennukset jopa 48%

Herrasmiesten blogimme keskittyy kaikenlaiseen harrastamiseen tee-se-itse-tekemisen lisäksi. Tutustu harrastusartikkeleihimme täältä tai katso parhaat lahjavinkit, mikäli etsitkin lahjaa läheisellesi, ja 3D tulostin ei olekaan se oikea juttu hänelle. 3D tulostin toki on myös todella hyvä lahjaidea.

Viimeisimmät artikkelit

Mr Lake Written by:

Comments are closed.