Ruuhkavuodet ja seksi – miten saat seksielämään kohennusta?

Seksiongelmat ovat valitettavan usein syynä pikkulasten vanhempien eroihin mutta asialle on toki jotain tehtävissä. On todella suuri sääli, jos muuten ihan toimiva parisuhde alkaa rakoilla ainoastaan seksin puutteen takia eli vanhemmat tulevat muuten hyvin toimeen mutta seksielämän köyhyys saa perheen hajoamaan. Näin toteaa myös Huono Äiti -blogin ylläpitäjä Sari Helin. Sarin näkemykset perustuvat Huonon Äidin lukijoiden viesteihin ja keskusteluihin – niitä käydään mm. sivuston Facebook-ryhmässä.

”Meillä Suomessa erotaan valtavasti, ja on selvää, että seksi näyttelee eroissa todella suurta roolia”

Sanoo Sari Helin.

Tutkimusten mukaan seksin määrä suomalaisissa parisuhteissa on vähentynyt. Tämä ei hämmästytä Heliniä sillä hän on saanut pikkulasten vanhemmilta paljon juuri tätä trendiä tukevia viestejä. Suurimmat ongelmat ja syyt seksin vähentymiseen ovat: väsymys ja vaimo taikka mies ei anna. Kyllä, myös miehet pihtaavat parisuhteissa. Ainoastaan naisten haluttomuudesta ei ole kyse, vaikka se lieneekin yleisempää.

Vinkit ruuhkavuosiseksiin

Helin listasi vinkit miten parantaa seksielämää ruuhkavuosina. Näilla 5 vinkillä saat varmasti ainakin ymmärrystä ruuhkavuosien seksielämään liittyen. Ei siis ole varmaa, parantuuko seksi ja onko sitä useammin, mutta kenties nämä auttavat edes ymmärtämään tilannetta. Ja silloin niistä on helpompi keskustella kumppanin kanssa.

1. Solmi verkostoja lastenhoitoon

Hanki sellaista yhteistä aikaa, jota kukaan ei voi keskeyttää. Lapsi tai lapset eivät mene rikki, vaikka heitä hoitaisi välillä joku muu. Isovanhemmat voivat olla kaukana, joten on hyvä miettiä silloin myös muita vaihtoehtoja. Muita läheisiä ja luottohenkilöitä, joille lapset voi jättää hoitoon. Riittää, että lapsia pystyy hoitamaan joku edes yhden yön silloin tällöin. Luo tällaisia turvaverkostoja äläkä kahlitse itseäsi lapsiin.

2. Hiljennä puhelin

Puhelimen voi laittaa vaikka lentokonetilaan, jolloin yksikään viesti tai soitto ei pääse läpi. Ainoastaan herätyskello toimii silloin. Tee tämä jo ennen kuin lapset ovat nukkumassa. Näin annat ilta-ajan lapsillesi ja lapsen nukkumaanmenon jälkeen kumppanillesi. Tällöin puhelimeesi ei tulvi turhia viestejä tai some-päivityksiä muualta. ”Tattikuvien sijaan voit katsoa oman miehesi tattia”, kuten Helin leikkisästi toteaa.

3. Ole ystävällisempi

Suomalaisissa perheissä on usein aika epäystävällinen tunnelma. Kireys voidaan vaihtaa ystävällisyyteen. Kokeile olla ystävällinen ja kiitä vaikkapa toista. Positiivinen vaikutus todennäköisesti tulee takaisin myös sinulle ja ilmapiiri on otollisempi positiivisille asioille, kuten seksille.

4. Aina ei voi kieltäytyä

Ei joka kerta voi vedota väsymykseen. Joskus on syytä yrittää syttyä edes sen toisen ihmisen iloksi, sillä seksi on yhteinen asia. Jos sama kaava toistuu koko ajan, että toinen vonkaa ja toinen antaa pakit, ei se voi olla kovin terveellistä suhteelle. Se luo negatiivista energiaa koko perhe-elämään.

5. Hae vinkkejä ammattilaisilta

Parisuhdeterapeutille lähteminen pelottaa ehkä liikaa ihmisiä, ainakin Suomessa. Terapiassa käynti ei ole suomalaisille niin tuttu asia. Se voi kuitenkin pelastaa suhteen. Joskus ulkopuoliselle ammatti-ihmiselle kertominen voi aukaista umpisolmut. Avun hakeminen saa yleensä suut aukeamaan: molemmat kertovat, mitä haluaisivat, ja mitä olisivat valmiita tekemään sen eteen.

Toivottavasti vinkeistä oli apua ja ruuhkavuosien seksielämässäsi näkyy valoa tunnelin päässä. Lue lisää seksiin liittyen artikkeleita täältä.

Viimeisimmät artikkelit

Mr Lake Written by:

Comments are closed.