Onnellinen parisuhde näillä resepteillä

Onnellisen parisuhteen ylläpitäminen ei ole mikään helppo, itsestään selvä juttu. Parisuhdeongelmat alkavat monesti pikkuhiljaa, ilman että niihin osataan kiinnittää tarpeeksi ajoissa huomiota. Kodin Kuvalehti otti taannoin kantaa siihen, miten onnellinen parisuhde luodaan. Kyseessä oli hyvä artikkeli, jonka avulla varmasti monet parisuhdeongelmat saa selätettyä. Herrasmiesblogimme paneutuu lehden nostamiin 15 kohtaan, jotka varmasti auttavat tuomaan piristystä parisuhteeseen, mikäli se on jo hieman kulahtanut. Näillä parisuhdevinkeillä saat toki apua myös jo valmiiksi hyvään parisuhteeseen. Hyvät tavat ja toisen huomioon ottaminen saattavat kuitenkin suhteen edetessä unohtua, myös hyvän parisuhteen.

Parisuhdeongelmat pysyvät näin loitolla

Jos parisuhde ei ole onnellinen tai tuntuu muutoin vain siltä, että se kaipaisi piristystä, tehkää jotain asialle. Tässä listattuna 15 asiaa, jotka yhdistävät onnellisia pareja. Aloittakaa rauhassa, kokeilkaa yhtä juttua vaikka heti ja toista joko huomenna tai ensi viikolla. Voitte myös yhdessä keksiä muita tapoja lähentää toisianne, nämä ovat kuitenkin hyvä tapa aloittaa parisuhteen piristys.

1. Olkaa läsnä

Sulje välillä se kännykkä, tabletti tai läppäri ja keskity omaan puolisoosi. Onnelliset pariskunnat huomaavat toistensa tarpeet, eivätkä ainoastaan uppoudu peleihin tai suosikki tv-sarjoihin. Ota aikaa omalle puolisollesi, keskustelkaa tai älkää keskustelko, mutta olkaa lähellä toisianne. Tämä myös tekee omasta ajasta parempaa, kun saa tasaisin väliajoin nauttia toisen vilpittömästä läheisyydestä.

2. Nähkää vaivaa

Olet varmasti oppinut tietämään, mistä puolisosi ilahtuu: oli se sitten aamukahvin keittäminen, uutisten katsominen tai reissu jonnekin hänen suosikkipaikkaansa. Onnellisia pareja yhdistää se, että puoliso näkee vaivaa toisen eteen. Ajattele, mitä sinä voisit tehdä jo tänään hänen vuokseen?

3. Olkaa kohteliaita

Onnelliset parit muistavat, mistä kaikki alkoi: seurustelusta. Silloin alkuvaiheessa oltiin kohteliaita toisilleen ja sama kohtelu jatkuu edelleen. Vaikka suhde olisi kestänyt kauan ja tuntisitte toisenne todella hyvin, ei se silti oikeuta kohtelemaan toista huonosti. Ole kohtelias ja kunnioita puolisosi toiveita, sekä pyydä häntä tekemään samoin.

4. Sanokaa kiitos

Kun kiität puolisoasi, osoitat että arvostat häntä, etkä pidä tätä itsestäänselvyytenä. Kiitos on tosi pieni sana, mutta sen vaikutus on todella suuri. Etenkin omalle puolisollesi. Näytät, että arvostat.

5. Antakaa lahjoja toisillenne

Eikä tarvitse siis puhua timanttisormuksista tai Balin matkoista. Se voi olla kukkakimppu, pullo pienpanimon erikoisolutta tai vaikkapa raaputusarpa. Näilläkin mennään pitkälle, pienet lahjat piristävät arkea.

6. Kysykää toistenne kuulumisia

Totta kai sinulla on töissä kiire mutta mikäli oikein yrität, ehdit varmasti lähettämään puolisollesi tekstarin ja kysymään, miten menee. Ja jos et ehdi, kannattaa ehkä keskustella pomon kanssa, onko kiire oikeutettua. Osoita kesken päivän, että ajattelet puolisoasi. Onnellinen parisuhde tunnistetaan siitä, että puhelimen tai sähköpostin saapuminen puolisolta saa hymyn huulille.

7. Antakaa olla

Loukkaantuminen on toki inhimillistä, mutta älä anna kärpäsen kasvaa härkäseksi. Pienten ikävien asioiden kannattaa välillä antaa unohtua. Onnellinen parisuhde ei sisällä pikkurikkeiden muistelua hamaan tappiin asti.

8. Tukekaa toisianne

Tiedätkö, mistä puolisosi vaikkapa unelmoi? Onnellinen parisuhde pysyy yllä, kun molemmat ovat kiinnostuneita toistensa tavoitteista ja suunnitelmista. Ja kannustavat toisiaan tietenkin eteenpäin.

9. Hupsutelkaa

Oli se sitten oma kieli tai hölmöt lempinimet, onnellinen parisuhde onnistuu usein sillä, että molemmat käyttäytyvät välillä todella hassusti.

10. Toimikaa yhdessä

Onnelliset parit toimivat yleensä tiiminä. Toivottavasti olet itsekin huomannut, että siivoaminen tai kokkaus sujuvat yhdessä paljon mukavammin kuin yksin. Tämä on myös toisen tukemista, kun molemmat osallistuvat kotitöihin.

11. Flirttailkaa toisillenne

Paras tapa ylläpitää puolison viehätysvoimaa on flirttailu hänen kanssaan. Onnellinen parisuhde vaatii jännitettä, ja kun kosiskelette välillä toisianne, hyvänlaista jännitettä syntyy. Muista kertoa puolisollesi, kuinka hyvältä hän näyttää tänään.

12. Kosketelkaa toisianne hellästi

Jos otat ainoastaan yhden asian tältä listalta mukaasi, kannattaa valita tämä. Jokainen onnellinen pariskunta tietää, kuinka tärkeää rakastava kosketus oikein on. Taputa puolisoasi vaikkapa pepulle hellästi, pussaile poskelle, silittele olkapäätä tai istu ihan hänen viereensä sohvalla ja laske vaikkapa pääsi hänen olkapäälleen.

13. Sanokaa kyllä

Onnelliset parit ovat useimmiten myönteisiä toistensa ehdotuksille, vaikka se välillä tarkoittaisikin myöntymistä johonkin, joka ei itseä niin paljon innosta. Kokeile sanoa vaihteeksi kyllä, jos puolisosi ehdottaa vaikka reissua johonkin omaan suosikkimestaansa tai lähtöä teatteriin. Tai vaikka ihan vaan Downton Abbeyn katsomista yhdessä. Yllätyt kyllä, miten hyviä asioita alkaa silloin tapahtumaan, kun tuette toisianne tällä tavoin ja hyvä mieli säilyy parisuhteessa.

14. Asettakaa puolisonne etusijalle

Onnellinen parisuhde ylläpidetään usein sillä, että parisuhteeseen panostetaan. Vaikka olisit kuinka väsynyt tai kiireinen, rauhoitu ja anna omalle puolisollesi myös aikaa. Jätä välillä lenkkeily väliin ja juttele puolisollesi tai anna hänelle aikaa käydä jossain. Tai viekää yhdessä oma lapsi harrastuksiin.

15. Halailkaa toisianne

Jokainen tarvitsee vähän hellyyttä välillä, jotta tuntisi olonsa turvalliseksi ja rakastetuksi. Sama pätee myös puolisoosi sekä sinuun itseesi. Osoittakaa hellyyttä toisillenne, halailkaa, naurakaa yhdessä. Pysähtykää hetkeksi toisiinne.

Annamme mielellämme lisää vinkkejä, myös makuukamarin puolelle. Seksistä voit lukea lisää tästä arkistostamme. Tai tutustu terveyden ja hyvinvoinnin artikkeleihimme huolellisesti. Ei muuta kuin onnea parisuhteeseen. Jo se seikka, että olet kiinnostunut vinkeistämme, kertoo siitä, että parisuhteesi on pelastamisen arvoinen. Toivottavasti mahdolliset parisuhdeongelmat poistuvat näillä vinkeillä.

Viimeisimmät artikkelit

Mr Lake Written by:

Comments are closed.